Rondreizen vergelijken

Alle avontuurlijke rondreizen overzichtelijk op één rijDe 10 mooiste watervallen

Er zijn veel watervallen op aarde. Enorme hoeveelheden water kletteren over rotsen naar beneden. Ondanks de hoeveelheid water die valt, lijkt de waterstroom onuitputtend. Het water blijft komen. Keer op keer. Hieronder een overzicht van de tien mooiste watervallen.

10 - Aklou Falls in Togo

Togo - Aan de westkant van het Afrikaanse land Togo, tegen de grens met Ghana, ligt de Aklou waterval in de nabijheid van het gelijknamige dorpje. Een pad door de jungle leidt naar de waterval. Jongens uit het dorp zijn welwillend om toeristen de juiste weg te leiden voor een klein fooitje. Onderweg moet een paar keer een beekje overgestoken worden. De hulpvaardige lokale gidsen staan er op om de toeristen op hun rug naar de overzijde te tillen. Als dat maar goed gaat? Tussen de bomen en rotsen ligt de Aklou waterval. Het water valt van 35 meter hoogte naar beneden. In het water onder aan de waterval kan gezwommen worden. Heerlijk om af te koelen tijdens warme dagen.

9 - Sipi Falls Uganda

Uganda - De Sipi falls is een redelijk onbekende bestemming in Uganda. Op de flanken van Mount Elgon ligt een serie van drie watervallen boven elkaar. De onderste waterval perst het water in een straal vijftig meter naar beneden. Met lokale gidsen kun je ook de andere watervallen bezoeken. Een stijgend pad door de jungle leidt naar de tweede waterval. In een grot kun je achter de waterval komen. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de dubbelde straal van de waterval.

8 - Strbacki Buk waterfall

Bosnië en Herzegovina - Net aan de andere zijde van de Plitvice meren in Kroatië, liggen de Una watervallen. Diep in het bos verscholen via een veertien kilometer lang onverhard pad kom je bij de indrukwekkende Strbacki Buk waterval. Het heldere water klettert met een flink geraas naar beneden. De watervallen liggen langs de weg van Bihac naar Dvrar.

7 - Blue Nile Falls Ethiopië

Ethiopië - De Blue Nile Falls is een waterval in de blauwe Nijl rivier in Ethiopië. De waterval wordt lokaal ‘Tis Abay’ genoemd wat ‘veel rook’ betekent. Het opspattende water van de waterval verklaart de naam. De Blue Nile Falls behoort tot de toeristische hoogtepunten van Ethiopië. Over een breedte van 400 meter valt het water van de rivier zo’n veertig meter naar beneden. Door gebouwde waterkrachtcentrales stroomopwaarts wordt de waterstroom vooral in de droge periode beperkt.

6 - Vorringfossen Noorwegen

Noorwegen - Noorwegen telt honderden watervallen die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Een van de meeste bezocht watervallen door toeristen is de Voringfossen waterval. De waterval laat het water maar liefst hondertachtig meter vallen vanaf het Hardangervidda plateau.

5 - Plitvice meren

Kroatië - Het nationale Park Plitvice is een mix van prachtige meren, stroomversnellingen en watervallen. Door een natuurlijk proces dat duizende jaren duurde zijn dammen in de Koranarivier ontstaan. Door deze dammen ontstonden meren, grotten en watervallen. In totaal zijn er 90 watervallen in het nationale park. Bezoekers kunnen langs de meren lopen en via houten loopbruggen tot vlak bij de stroomversnellingen en watervallen komen. De Plitvice meren behoren tot de mooiste watervallen van midden Europa.

4 - Murchison falls Uganda

Uganda - De Murchison waterval bevindt zich in het gelijknamige Murchison Falls National park. Dit natuurpark ligt in het noordwesten van Uganda en strekt zich landinwaarts uit vanaf de oever van het Albertmeer. De Witte Nijl stroomt van oost naar west door het park. Het water van de rivier dringt zich door de smalle opening bij de Murchison Fall. Een mooi schouwspel tot gevolg.

3 - Niagara Falls

Canada - Op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten liggen de beroemde Niagara Falls. Vanaf de Canadese zijde heb je het beste uitzicht op de indrukwekkende waterverplaatsing. Vanaf de boulevard kun je tot dicht bij de waterval komen. Zowel vanuit de Amerikaanse als Candese zijde vertrekken regelmatig bootje die je tot vlak bij de waterval brengen. Je wordt gegarandeerd nat door al het opspattende water. Vervelen hoef je je niet rond de Niagara Falls. Op de boulevard zijn volop toeristisch vertier, restaurants en casino’s. ’s Avonds wordt de waterval verlicht in verschillende kleuren.

2 - Victoria Falls

Zambia - De Vicotria Falls vormen watervallen in de Zambezi rivier. De waterval strekt zich uit over een breedte van 1.700 meter. Vanaf de Zambiaanse zijde stroomt het water naar de tachtig meter hoge waterval. Het beste zicht op het vallende water is daardoor vanaf de Zimbabwe zijde. In het midden van de waterval ligt Livingstone island. Alleen in de droge periode is dit eilandje te voet te bereiken. De rest van het jaar raast het water aan weerszijde langs het eilandje.

1 - Iguazu Falls

Brazilië - De Iguazu watervallen liggen op de grens van Brazilië en Argentinië. In een hoefijzerige vorm stort het water zich zo’n tachtig meter naar beneden. Overal lijken wel waterstroompjes te lopen. Vanaf de Braziliaanse kant van de waterval, heb je het mooiste zicht op het overzicht van de waterval. Aan de Argentijnse kant kun je dichter op de watervallen komen en loop je vooral boven de watervallen langs. Het is aan te raden om eerst de Braziliaanse kant te bekijken om daarna de pracht vanaf de Argentijnse kant de bezichtigen. Het is zeker aan aanrader om beide kanten aan te doen. Ook kun je met een speedboot tot onder de waterval komen. Bij mooi weer bijzonder om te doen

Klik hier om jouw rondreis te vinden!